Aarhus designskole – landets bedste kreative forskole

Århus designskole har siden 1998 med stor succes forberedt unge til de videregående kreative uddannelser. Vi har i en meget lang årrække haft en dokumenteret succesrate på over 90%. Det betyder at flere end 90% af vore elever er blevet optaget på videregående uddannelse.
Vi har et mangeårigt samarbejde med uddannelsesstederne, som sikrer at vi altid er up to date med de krav og forventninger skolerne stiller til sine kommende studerende.
Alt dette betyder du har en rigtig god chance for at blive optaget på en af de relevante uddannelser, når du har forberedt dig hos os.

Skolen har til huse i de gamle Frichs fabrikker, i et højloftet og stort lokale med gode lysforhold og masser af plads.
Vi arbejder alle i samme rum, med egen fast arbejdsplads og egen mac.
Skolen har alt nødvendigt udstyr der hører til designfagene og du får en værktøjskasse til låns, som du disponerer over i hele forløbet.

Hverdagen er en varieret kombination af oplæg, forelæsninger og opgaver, som afsluttes med faglig gennemgang og kritik. I forårssæsonen laver du optagelsesprøver og hjemmeopgaver, mens du går på skolen. Det betyder at du får faglig sparring til dine løsninger.
Undervisningen tager afsæt i de krav de videregående uddannelser stiller til dig som studerende. Det betyder at du kommer til at arbejde med samme metoder, samme teknikker og samme problemstillinger, som du efterfølgende vil møde når du starter på drømmeuddannelsen.

Vores studerende er aldersmæssigt spredt fra 19 til 30-35 år. Det betyder at der er mange forskellige erfaringer som deles flittigt.
En typisk studerende på Aarhus designskole er uddannelsessøgende, vil forberede sig til optagelsesprøve, eller afsøge områdets muligheder. Man er meget målrettet og dedikeret og det er en stor fordel, for der er nemlig knald på hverdagen.

På skolen appellerer vi til netværksdannelse for fremtiden og der er altid et stærkt socialt liv også på tværs af holdene.

Som afdeling under Kompetencehuset, deltager vi også i de større fælles arrangementer, så som fredagscafeer, fede fester, interessante foredrag og udflugter.

Suzanne Bøgh

er medejer af et kommunikationsbureau og har stor brancheerfaring som grafisk designer og art director. Gennem mange år har hun sideløbende uddannet kompetente folk til reklamebranchen. Suzanne underviser bl.a. i layout, kreative processer, Adobe pakken, stilhistorie og visuel kommunikation.

Birgit Luxhøj

er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus og har et særdeles bredt kendskab til design-branchen – fra scenografi til frihåndstegning, fra beklædning til bygnings-kunst. Hun har i mange år undervist i arkitektur og design.

Stig Bruun Jespersen

har haft eget firma inden for grafisk design og har undervist i bl.a. edb, grafisk og industriel design, tegning og metodik, proces- og projektstyring og teori i mange år. Har sideløbende fungeret som vejleder og projektvejleder.