Aarhus designskole – landets bedste kreative forskole
Århus designskole har siden 1998 med stor succes forberedt unge til de videregående kreative uddannelser. Vi har i en meget lang årrække haft en dokumenteret succesrate på over 90%. Det betyder at flere end 90% af vore elever er blevet optaget på videregående uddannelse.
Vi har et mangeårigt samarbejde med uddannelsesstederne, som sikrer at vi altid er up to date med de krav og forventninger skolerne stiller til sine kommende studerende.
Alt dette betyder du har en rigtig god chance for at blive optaget på en af de relevante uddannelser, når du har forberedt dig hos os.
Skolen har til huse i de gamle Frichs fabrikker, i højloftede lokaler med gode lysforhold og alle får egen fast arbejdsplads, med plads til det hele.
Du skal investere i en Adobe CreativeCloud licens* og medbringe din egen computer. Om det er Mac eller Windows er underordnet.
Printer, plotter, scanner, kamera og andet tilbehør har vi på skolen.
Skolen har alt nødvendigt udstyr der hører til designfagene og du behøver i udgangspunktet ikke selv at medbringe andet end din computer.
Hverdagen er en varieret kombination af oplæg, forelæsninger og opgaver, som afsluttes med faglig gennemgang og kritik. I forårssæsonen laver du optagelsesprøver og hjemmeopgaver, mens du går på skolen. Det betyder at du får faglig sparring til dine løsninger.
Undervisningen tager afsæt i de krav de videregående kreative uddannelser stiller til dig som studerende. Det betyder at du kommer til at arbejde med samme metoder, samme teknikker og samme problemstillinger, som du efterfølgende vil møde når du starter på drømmeuddannelsen.
Vores studerende er aldersmæssigt spredt fra 19 til 30-35 år. Det betyder at der er mange forskellige erfaringer som deles flittigt.
En typisk studerende på Aarhus designskole er uddannelsessøgende, vil forberede sig til optagelsesprøve, eller afsøge områdets muligheder. Man er meget målrettet og dedikeret og det er en stor fordel, for der er nemlig knald på hverdagen.
På skolen appellerer vi til netværksdannelse for fremtiden og der er altid et stærkt socialt liv også på tværs af holdene.
Som afdeling under Kompetencehuset deltager vi i fælles arrangementer, så som morgensang, fredagscafeer, fester, foredrag og lignende…
*– Vi laver en computerdag i begyndelsen af forløbet, hvor vi ordner alle de praktiske ting: adobelicens, printer drivere, netværk osv.

Birgit Luxhøj
er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus og har et særdeles bredt kendskab til design-branchen – fra scenografi til frihåndstegning, fra beklædning til bygnings-kunst. Hun har i mange år undervist i arkitektur og design.

Stig Bruun Jespersen
har haft eget firma inden for grafisk design og har undervist i bl.a. grafisk og industriel design, tegning og metodik, proces- og projektstyring og teori i mange år. Har sideløbende fungeret som vejleder og projektvejleder.

Kasper Munch Lillelund
er uddannet fra Skolen for Visuel Kommunikation og Krabbesholm Højskole. Har erfaring som Art Director og grafisk designer fra reklamebureau og som partner i selvstændigt reklamebureau. Har især en stor passion for at arbejde med fotografi, konceptudvikling, og den gode idé!

Anna Storck Birkholm-Falshøj
er uddannet med BA i Fashion Design ved TEKO(VIA) og rummer en stor kærlighed for håndværket bag beklædning. Har mange års erfaring som skrædder, teaterskrædder og underviser i syning og design på både højskole, aftenskole og produktionsskole. Fungerer på Kompetencehuset som medunderviser på Designskolen og som leder af Genbrugslaboratoriet. Driver ved siden af sin stillling på Kompetencehuset et lille selvstændigt skrædderi.

Sofie Juul
er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus. Har grundforløb som møbelsnedker og møbelpolstrer og er tidligere elev på Aarhus Designskole.
Hun elsker designprocessen og er fascineret af design og arkitektur, der forener form og funktion. Arbejdet med møbel, indretning og mindre arkitektonisk skala i forskellige designvirksomheder.